Kategorie

Lista życzeń

Brak produktów

Promocje

Wszystkie promocje

Najczęściej kupowane

Wszystkie najpopularniejsze

Nowe produkty

Wszystkie nowe produkty

Tagi

konopie pielęgnacja konopia hemp CBD ochrona zdrowie maść prezent sm

Moringa proszek BIO 250g

Moringa proszek BIO 250g

Moringa proszek BIO 250g

Moringa proszek jest to wyciąg z drzewa, które pochodzi z okolic u podnóża Himalajów, ale dziś jest uprawiane w strefach tropikalnych i subtropikalnych na wysokościach do 1000 metrów nad poziomem morza i temperaturze między 25-40°C. Liście można spożywać na surowo, gotować lub suszyć. Posiadają dużą ilość białek, które zawierają wszystkie osiem niezbędnych dla organizmu aminokwasów.

25,00 zł

Do koszyka

Dodaj do listy życzeń

29 Inne produkty w tej samej kategorii:

Więcej informacji

Naukowcy z Uniwersytetu w Hohenheim poddali badaniu wyciąg z liści Moringa, w których stwierdzono, że porównywalna ilość Moringa, między innymi zawiera 2,4 razy więcej beta-karotenu niż marchew, 4,7 razy więcej kwasu foliowego niż wątroba wołowa, 17 razy więcej wapnia niż mleko krowie, 6 razy więcej polifenoli niż czerwone wino, 1,3 razy więcej niezbędnych aminokwasów niż jaja i 4,5 razy więcej witaminy E niż kiełki pszenicy.

Moringa bogata jest również w takie pierwiastki jak mangan, bor i chrom. Mangan odgrywa dużą rolę w prawidłowym funkcjonowaniu układu kostnego, bor dominuje w gospodarce wapnia, magnezu i fosforu, chrom z kolei odpowiada za przemianę materii i odporność na stres.

 

Sposób użycia:

1-2 łyżeczki proszku wymieszać z wodą lub innym napojem i wypić. Ważne jest, aby płyny nie były gorące, gdyż suplement straci znaczną część cennych właściwości.

 

Wielkość opakowania: 200 g

 

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Komentarze

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz swoją recenzję

Moringa proszek BIO 250g

Moringa proszek BIO 250g

Moringa proszek jest to wyciąg z drzewa, które pochodzi z okolic u podnóża Himalajów, ale dziś jest uprawiane w strefach tropikalnych i subtropikalnych na wysokościach do 1000 metrów nad poziomem morza i temperaturze między 25-40°C. Liście można spożywać na surowo, gotować lub suszyć. Posiadają dużą ilość białek, które zawierają wszystkie osiem niezbędnych dla organizmu aminokwasów.

Napisz swoją recenzję